İçeriğe geç

Kriyofobi Ne Demek

Akluofobi ne demek?

Akluofobi karanlık fobisidir. Birçok çocuk geceden korkar. Canavarların kendilerine saldırmak için beklediğine inanabilirler. Ebeveynler çocuklarına korkulacak hiçbir şey olmadığına dair güvence vermeye çalışabilirler.

Takofobi ne demek?

Takofobi: Yüksek hız korkusu.

Ablutofobi ne demek?

Ablutofobi (Yunanca: ebliUt, “yıkama korkusu”), kalıcı, mantıksız bir “yıkama korkusu”dur. Bu fobi, özgül fobi sınıfına girer. Ablutofobi, çocuklarda ve kadınlarda erkeklerden daha yaygındır.

Fobi ne demek ve fobi çeşitleri nelerdir?

Kişinin belirli bir durum, nesne veya olaya karşı hissettiği büyük panik ve korku halidir. Uçma korkusu, yükseklik korkusu, açık alan korkusu, kapalı alan korkusu gibi birçok farklı fobi türüne rastlamak mümkündür. Fobi kelimesinin kökeni Yunanca “phopos” kelimesine dayanır.

Enoklofobi ne demek?

Oklofobi, enoklofobi ve demofobi, sosyal fobi veya sosyal bozukluğu olan kişiler için kullanılan terimlerdir. Bu tür kişiler kalabalıktan korkarlar. Ağır vakalarda, acı çeken kişinin vücudunda felç meydana gelir ve kişi bu durumdan kaçınmak için ortamdan kaçar.

Psikofobi nedir?

Sanizm, saneizm, mentalizm veya psikofobi, zihinsel bir bozukluğu veya bilişsel bozukluğu olduğuna inanılan bireylere yönelik sistemik ayrımcılık veya baskı anlamına gelir. Bu ayrımcılık ve baskı, nöroçeşitlilik hakkındaki stereotipler gibi çok sayıda faktöre dayanmaktadır. Sanizm, saneizm, mentalizm veya psikofobi, zihinsel bir bozukluğu veya bilişsel bozukluğu olduğuna inanılan bireylere yönelik sistemik ayrımcılık veya baskı anlamına gelir. Bu ayrımcılık ve baskı, nöroçeşitlilik hakkındaki stereotipler gibi çok sayıda faktöre dayanmaktadır.

Amaksofobi ne demektir?

Sürüş korkusu, “amaxophobia” olarak da adlandırılır, sürüş uyarıcılarına maruz kalan kişilerde korku ve kaygı gibi duygulara neden olan bir kaygı bozukluğudur. Bir kişinin günlük yaşamını ve sürüş deneyimini olumsuz etkileyebilen amaxophobia, panik atak semptomlarına neden olabilir.

Tafefobi ne demek?

Taphephobia (Yunanca τάφος – taphos, “mezar” ve φόβος – phobos, “korku” kelimelerinden) diri diri gömülme korkusuna karşı gelişen anormal (psikopatolojik) bir korkudur.

Pediofobi ne demek?

Pedofili (Yunanca παιδοφοβία, pediofobi) psikolojide “çocuk korkusu” olarak adlandırılan bir rahatsızlıktır. Pedofili artık tedavi edilebilir hastalıklardan biridir. Yaşa bağlı olarak, ephebiphobia ve gerontophobia’nın da farklı biçimleri vardır.

Negrofobi nedir?

Negrofobi veya siyah karşıtlığı, Dünya’da yaşayan siyah tenli veya siyah tenliye yakın insanlara ve onların kültürlerine karşı korku, nefret, ırkçılık veya aşırı hoşnutsuzluk halidir. Kendini birçok şekilde gösterebilir. Irkçı tutumlar, kültür şoku ve travmatik durumlar bunun ön koşulları olabilir.

Geliofobi nedir?

Genofobi veya coitofobi, cinsel ilişkiden fiziksel veya psikolojik olarak korkmaktır. Terim, “yavru” anlamına gelen Yunanca genos (γένος) ve “korku” anlamına gelen phobos (φόβος) kelimelerinden türemiştir. Coitos, erkeğin penisini kadının vajinasına soktuğu çiftleşme eylemidir.

Sonofobi nedir?

Sonofobi ve ligerofobi olarak da adlandırılan hiperakuzi, başkalarının normal aralıkta duyduğu seslerin çok yüksek olarak algılanmasına neden olan bir işitme bozukluğudur. Hiperakuzi, bir ses yüksekliği algısı bozukluğu olan kişiler için bu sesler dayanılmaz ve acı verici olabilir.

Batofobi nedir?

Batofobi: Derinlik korkusu, yüksek binaların yanından geçme korkusu. Bu fobiye sahip kişiler açık denizde yüzmekten ve yüksek binaların yanından geçmekten korkarlar. Bu fobi onlarda birçok hastalığa neden olabilir.

Ergofobi nedir?

Astrofobi: Gök gürültüsü ve şimşek korkusu. Normal korku çok daha yoğun bir şekilde yaşanıyorsa buna fobi denebilir. Ergofobi: İşe gitmek veya çalışmak bir fobi olarak tanımlanabilir.

Osmofobi nedir?

Osmofobi, belirli kokulara karşı artan hassasiyet olarak tanımlanabilir. Bu hassasiyet, kişiye atak dışında bu kokulardan uzak durmasını söyler.

Zenofobi hastalığı nedir?

Xenophobia, Yunanca “phobia” (korku) ve “xenos” (yabancı) ve “misafir” anlamına gelen kelimelerinden türemiştir. Bu nedenle Xenophobia, yabancılardan korkmak anlamına gelir. Ancak, aynı zamanda yaygın olarak “yabancılardan nefret etme” fikrini ifade etmek için de kullanılır (Smelser ve Baltes, 2001).

Androfobi ne demek?

Androfobi, sosyal fobi olarak sınıflandırılan bir ruhsal hastalıktır, ancak erkeklere karşı düşmanlık seviyelerine ulaşma potansiyeli vardır. Androfobi erkeklere karşı nefreti içerebilse de, bu genellikle nefret eden kişiden korkmaktan kaynaklanır.

Eremofobi ne demek?

Otofobi, monofobi, izolofobi veya eremofobi olarak da bilinir, yalnız kalma fobisidir; bencillik korkusu veya yalnız kalma korkusudur.

Batofobi nedir?

Batofobi: Derinlik korkusu, yüksek binaların yanından geçme korkusu. Bu fobiye sahip kişiler açık denizde yüzmekten ve yüksek binaların yanından geçmekten korkarlar. Bu fobi onlarda birçok hastalığa neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir